Boek voordelig & Snel op onze website
Veilig verblijf & Gratis annuleren
Bel +31 541 58 55 55
Tel. +31 541 58 55 55
info@wilmersberg.nl
+31 657891225
Routebeschrijving:
Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7 (Navigatie: Kruisseltlaan)
7587NL De Lutte
Openingstijden Restaurant - tussen 12.30 en 17.00 geopend voor lunch
Ontbijt
Maandag - Vrijdag 07:00 - 10:00 uur
Zaterdag - Zondag 08:00 - 11:00 uur
Terras
Dagelijks Vanaf 10:30 uur
Kleine kaart & lunch
Dagelijks 12:00 - 18:00 uur
Diner
Dagelijks 18:00 - 21:00 uur
Hotel
Dagelijks
No. 9 Best Beoordeelde Hotels NL
Fietsverhuur Twente
Fietsverhuur Twente

Top 15

mooiste fietsroutes van Twente!

Een weekendje weg in Twente begint met een ontspannen verblijf in een fijn hotel. Kom heerlijk overnachten bij 4 sterren hotel Landgoed de Wilmersberg in De Lutte. Trek je er graag op de fiets uit? Twente heeft tal van mooie fietsroutes, een groot deel van fietsknooppunten in Overijssel loopt langs ons hotel rechtstreeks de Twentse bossen in. Ben je een fietsliefhebber? Wij hebben in dit blog de 15 mooiste fietsroutes van Twente voor je opgesomd, zodat er altijd een mooie route bij zit die aansluit op jouw wensen.

Ontdek Twente

op de fiets!

Misschien wel de beste manier om de Twentse natuur te ontdekken is per fiets. Kies één van deze fietsroutes in Overijssel en ontdek de Twentse natuur rondom ons hotel. Voor ieder type fietser zit er wel een mooie route tussen. Van een klein rondje van 14 kilometer tot 50 kilometer lange fietsroutes of zelfs een racefietsroute van 250 kilometer!

Ontdek typisch Twentse dorpjes, het Twentse coulisselandschap en de prachtige landgoederen die deze streek rijk is. Bij De Wilmersberg kun je fietsen huren, gewone fietsen, e-bikes, bakfietsen, tandems of kinderfietsen (om teleurstellingen te voorkomen adviseren we je de fiets op tijd te huren). Je kunt ook je eigen fiets meenemen en deze stallen in onze grote kapschuur. Je kunt hier je fiets ook opladen.

1. Wilmersberg route

31 km | De Wilmersbergroute laat je de schoonheid van Twente rond De Lutte zien. De fietsroute start vanuit ons hotel en voert je langs de ‘bergen’ van Twente. De hellingen waar deze route doorheen gaat, bieden een afwisselend landschap, bedekt met weide, bos en bouwland.

2. De Hellehondroute

14 km | Dit is een kortere fietsroute die je prima vanuit ons hotel kan starten. Je fietst richting Oldenzaal en één van de knooppunten brengt je langs de Snoeijinksbeek. Een mooie route wanneer je niet de hele dag wil fietsen.

3. Knokenroute

46 km | Deze fietsroute brengt je via verschillende knooppunten van Oldenzaal naar Enschede en weer terug. Je komt langs meerdere bezienswaardigheden zoals de Sint Plechelmusbasiliek in Oldenzaal en Rijksmuseum Twente.

4. Lonnekerveldroute

61 km | Met deze route fiets je door de weilanden van Twente. Verder kom je langs recreatiepark het Hulsbeek en verscheidene galerieën.

5. Leren op de fiets

24 km | De vraag ‘wist je dat…’ is kenmerkend voor deze fietsroute. De route voert langs Klooster in de Bardel, Klompenmuseum Koop en een ondergrondse schuilplaats.

6. Gekke Plekken route

40 km | Een route die je langs veel kleine plaatsen in Twente voert. De fietsroute gaat door De Lutte, Beuningen, Oldenzaal, Rossum, Groot-Agelo, Ootmarsum en Lattrop.

7. Route Plaatsen van Herinnering

30 km | Deze route zegt het al met zijn naam. Je komt tijdens deze fietsroute op veel plaatsen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. De fietsroute voert langs meerdere knooppunten en brengt je langs 33 plaatsen van herinnering.

8. Racefietsroute van Theo de Rooij

250 km | Een lange route voor de sportieve fietser. Ben je klaar voor een lange fietsroute die verder gaat dan alleen Twente? Deze route voert je over een uitgebreid fietsroutenetwerk door heel Overijssel, van west Twente richting de Duitse grens.

9. Oldenzaal en omgeving

52 km | Deze fietsroute loopt langs de oostkant van Oldenzaal. Je fietst door het parkachtige landschap en komt door natuurpark Het Lutterzand.

10. Wewwelstad route

57 km | Een route die geschikt is voor de racefiets, maar ook recreatief gebruikt kan worden. Met deze fietsroute ga je de Duitse grens over, waar je door het Brandlechter Vechtetal fietst.

11. Het Torentje van Drienerlo

43 km | Via deze route fiets je langs het Torentje van Drienerlo, de kerktoren die als kunstwerk boven de vijver van de Universiteit Twente uitsteekt. Maar er zijn meer bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt, zoals het Joodse Monument, Galerie Porfin en Galerie ’t Nien-End.

12. Fietsroute Othmar Rauchbier

45 km | Deze fietsroute dankt zijn naam aan Othmar Rauchbier, hij won in 2014 goud in de Brusselse Beer Challenge. De route gaat van Oldenzaal naar Ootmarsum, waar het prijswinnende bier wordt gebrouwen.

13. Noord-Oost Twente route

56 km | Houd je van een sportieve prestatie? Waag je dan eens aan de Noord-Oost Twente route. Deze Twentse fietsroute brengt je onder andere langs plaatsen als Tilligte en Vasse.

14. Halifax Kribbenburg route

55 km | Een combinatie van water en natuur op deze route. Je komt tijdens deze fietsroute langs kasteel Havezate Huis Singraven. Een prima moment om even van de fiets te stappen en pauze te houden.

15. Mountainbike route Tankenberg-Lutterzand

38 km | Voor de mountainbike liefhebbers heeft Twente ook een prachtige route. Deze mountainbike route brengt je langs de verschillende bergen die Twente rijk is en ook door de bossen. Een mooie en uitdagende route voor de echte mountainbiker.

Koeien
10245

Ja, ik wil graag meer informatie

over een fietsvakantie in Twente.