Wandelen & Fietsen

Twente biedt voor elk wat wils. Heeft u zin in een stevige ochtendwandeling of trekt u er liever op de fiets op uit? Vanuit De Wilmersberg lopen diverse wandel- en fietspaden rechtstreeks de bossen in. Bij de receptie kunt u desgewenst hardlooproutes krijgen. De veelzijdigheid van de natuur zal u verrassen. Ook golfers kunnen bij ons hun hart ophalen. Op een steenworp afstand van ons landgoed vindt u maar liefst vier 18-holes golfbanen. Op ons landgoed zelf hebben we twee tennisbanen. Kunt u er geen genoeg van krijgen? Dan is één van onze sportieve arrangementen wellicht iets voor u.

surrounding2 1

Het Landschap rondom De Wilmersberg

Het vriendelijk glooiende landgoed De Wilmersberg ligt op de flank van de stuwwal van Oldenzaal, tussen de Lutte en Oldenzaal. De inrichting van het landgoed is in 2005 naar ideeën van de Amsterdamse tuin- en landschapsarchitect Copijn door Landschap Overijssel in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Direct rond het hotel zijn in het glooiende landschap oorspronkelijke zichtlijnen te vinden. Verspreid over het landgoed staan veel bijzondere boomsoorten, waarvan velen hun oorsprong in het buitenland hebben. Veel bomen zijn op naam gebracht en voorzien van een bordje met Nederlandse en Latijnse benaming. Al wandelend over de paden komt u langs weilanden met bloemrijke hooilanden en drinkpoelen voor vee. Meanderende beken en sloten zorgen voor verrassende doorkijkjes en plekjes om even stil te genieten. Het veelzijdige landgoed is een eldorado voor veel planten en dieren. Voor u als bezoeker is dit een uniek stukje Twente waar u in alle rust van kunt genieten.

Unknown-2

Landschap Overijssel

(De eigenaar van) Landgoed De Wilmersberg ondersteunt al jaren als Vriend het werk van Landschap Overijssel. Daardoor draagt De Wilmersberg bij aan natuur & landschap in Overijssel. Landschap Overijssel heeft voor Landgoed De Wilmersberg het herstelplan van het landgoed gemaakt en uitgevoerd. Ook het reguliere beheer wordt door de stichting uitgevoerd. Meer weten? Kijk op www.landschapoverijssel.nl.

arrangement3