Boek voordelig & Snel op onze website
Veilig verblijf & Gratis annuleren
Bel +31 541 58 55 55
Tel. +31 541 58 55 55
info@wilmersberg.nl
+31 657891225
Routebeschrijving:
Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7 (Navigatie: Kruisseltlaan)
7587NL De Lutte
Openingstijden Restaurant - tussen 12.30 en 17.00 geopend voor lunch
Ontbijt
Maandag - Vrijdag 07:00 - 10:00 uur
Zaterdag - Zondag 08:00 - 11:00 uur
Terras
Dagelijks Vanaf 10:30 uur
Kleine kaart & lunch
Dagelijks 12:00 - 18:00 uur
Diner
Dagelijks 18:00 - 21:00 uur
Hotel
Dagelijks
No. 9 Best Beoordeelde Hotels NL
Koe in wei - Landgoed De Wilmersberg
Koe in wei - Landgoed De Wilmersberg

Wandelen en Fietsen

Ontdek de prachtige omgeving

Heb je zin in een stevige ochtendwandeling of trek je er liever op de fiets op uit? Twente biedt voor elk wat wils. Vanuit De Wilmersberg lopen diverse wandel- en fietspaden rechtstreeks de bossen in. Bij de receptie kun je desgewenst hardlooproutes krijgen. De veelzijdigheid van de natuur is verrassend. Ook golfers kunnen bij ons hun hart ophalen. Op een steenworp afstand van ons landgoed zijn er maar liefst vier 18-holes golfbanen. Op ons landgoed zelf hebben we twee tennisbanen. Check ook ons blog over de 15 mooiste fietsroutes van Twente eens.

NRC Winterwandeling

De NRC Winterwandeling 2018 liep langs De Wilmersberg. Maak deze prachtige wandeling van 13,8 kilometer in ieder seizoen van het jaar! Tekening: Tjarko van der Pol

Nrc Winterwandeling Tjarko Van Der Pol

Het landschap rondom De Wilmerberg

Het vriendelijk glooiende landgoed De Wilmersberg ligt op de flank van de stuwwal van Oldenzaal, tussen de Lutte en Oldenzaal. De inrichting van het landgoed is in 2005 naar ideeën van de Amsterdamse tuin- en landschapsarchitect Copijn door Landschap Overijssel in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Direct rond het hotel zijn in het glooiende landschap oorspronkelijke zichtlijnen te vinden. Verspreid over het landgoed staan veel bijzondere boomsoorten, waarvan velen hun oorsprong in het buitenland hebben. Veel bomen zijn op naam gebracht en voorzien van een bordje met Nederlandse en Latijnse benaming. Al wandelend over de paden komt u langs weilanden met bloemrijke hooilanden en drinkpoelen voor vee. Meanderende beken en sloten zorgen voor verrassende doorkijkjes en plekjes om even stil te genieten. Het veelzijdige landgoed is een eldorado voor veel planten en dieren. Voor u als bezoeker is dit een uniek stukje Twente waar u in alle rust van kunt genieten.


(De eigenaar van) Landgoed De Wilmersberg ondersteunt al jaren als Vriend het werk van Landschap Overijssel. Daardoor draagt De Wilmersberg bij aan natuur & landschap in Overijssel. Landschap Overijssel heeft voor Landgoed De Wilmersberg het herstelplan van het landgoed gemaakt en uitgevoerd. Ook het reguliere beheer wordt door de stichting uitgevoerd. Meer weten? Kijk op www.landschapoverijssel.nl

De Lutte, Oldenzaal en Denekamp

44,39 kilometer, fietsroute 126051

Nationaal Park Noordoost-Twente is één van de twintig Nationale Landschappen.

Open deze fietsroute via Route.nl
Fietsen Groep

Rondje Oldenzaal

45,92 kilometer, fietsroute 126047

Een parkachtig landschap, waar bomen en goed begaanbare paden elkaar sieren en waar heuvels het landschap een extra dimensie geven.

Open deze fietsroute via Route.nl
Fietsersc

RouTextiel door Oldenzaal, Beuningen en De Lutte

37,77 kilometer, fietsroute 188190

Deze fietsroute neemt je mee door Oldenzaal en De Lutte, plaatsen die enorm veel profijt hebben gehad van de industriële revolutie.

Open deze fietsroute via Route.nl
Wandel Fiets Pechelmussbasiliek
Tennisbaan

Ja! Ik wil graag meer informatie.