Boek voordelig & Snel op onze website
Veilig verblijf & Gratis annuleren
Bel +31 541 58 55 55
Tel. +31 541 58 55 55
info@wilmersberg.nl
+31 657891225
Routebeschrijving:
Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7 (Navigatie: Kruisseltlaan)
7587NL De Lutte
Openingstijden Restaurant - tussen 12.30 en 17.00 geopend voor lunch
Ontbijt
Maandag - Vrijdag 07:00 - 10:00 uur
Zaterdag - Zondag 08:00 - 11:00 uur
Terras
Dagelijks Vanaf 10:30 uur
Kleine kaart & lunch
Dagelijks 12:00 - 18:00 uur
Diner
Dagelijks 18:00 - 21:00 uur
Hotel
Dagelijks
No. 9 Best Beoordeelde Hotels NL
Fietsverhuur Twente
Fietsverhuur Twente

Top 15 mooiste fietsroutes van Twente

Geschreven op maandag 15 oktober

Een weekendje weg in Twente begint met een ontspannen verblijf in ons hotel. Heerlijk overnachten bij 4 sterren hotel Landgoed de Wilmersberg in de Lutte. Trekt u er graag op de fiets uit? Twente heeft tal van mooie fietsroutes, een groot deel van fietsroutenetwerk loopt langs ons hotel rechtstreeks de bossen in. Bent u een fietsliefhebber? Wij hebben in dit blog de 15 mooiste fietsroutes van Twente voor u opgesomd.

Ontdek Twente op de fiets!

1. Wilmersberg route (31 KM)
Deze route laat u de schoonheid van Twente rond de Lutte zien. De fietsroute start vanuit ons hotel en voert u langs de ‘bergen’ van Twente. De hellingen waar deze route doorheen gaat zijn bedekt met weide, bos en bouwland.

2. De Hellehondroute (14 KM)
Een kortere fietsroute die u prima vanuit ons hotel kunt starten. U fietst richting Oldenzaal en één van de knooppunten brengt u langs de Snoeijinksbeek. Een mooie route wanneer u niet veel tijd heeft.

3. Knokenroute (46 KM)
Deze fietsroute brengt u via verschillende knooppunten van Oldenzaal naar Enschede en weer terug. U komt langs meerdere bezienswaardigheden zoals de Plechelmusbasiliek en Rijksmuseum Twente.

4. Lonnekerveldroute (61 KM)
Met deze route fietst u door de weilanden van Twente. Verder komt u langs recreatiepark het Hulsbeek en verscheidene galeries.

5. Leren op de fiets (24 KM)
De vraag ‘wist je dat…’ is kenmerkend voor deze fietsroute. De route voert langs Klooster in de Bardel, Klompenmuseum Koop en een ondergrondse schuilplaats.

6. Gekke Plekken route (40 KM)
Een route die u langs veel kleinere plaatsen voert. De fietsroute gaat door De Lutte, Beuningen, Oldenzaal, Rossum, Groot-Agelo, Ootmarsum en Lattrop.

7. Route Plaatsen van Herinnering (30 KM)
Deze route zegt het al met zijn naam. U komt tijdens deze fietsroute op veel plaatsen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. De fietsroute voert langs meerdere knooppunten en brengt u langs 33 plaatsen van herinnering.

8. Racefietsroute van Theo de Rooij (250 KM)
Een lange route voor de sportieve fietser. Bent u klaar voor een lange fietsroute die verder gaat dan alleen Twente? Deze route voert u over een uitgebreid fietsroutenetwerk door de hele provincie Overijssel.

9. Oldenzaal en omgeving (52 KM)
Deze fietsroute voert u langs de oostkant van Oldenzaal. U fietst door het parkachtige landschap en komt door natuurpark Het Lutterzand.

10. Wewwelstad route (57 KM)
Een route die geschikt is voor de racefiets maar ook recreatief gebruikt kan worden. Met deze fietsroute gaat u de grens over, de route voert u door Duitsland langs het Brandlechter Vechtetal.

11. Het Torentje van Drienerlo (43 KM)
Deze route voert u langs het Torentje van Drienerlo. Verder komt u langs interessante punten zoals het Joodse Monument, Galerie Porfin en Galerie ’t Nien-End.

12. Fietsroute Rauchbier Othmar (45 KM)
Deze route voert van Oldenzaal naar Ootmarsum. De fietsroute dankt zijn naam aan Othmar Rauchbier, hij won in 2014 goud in de Brusselse Beer Challenge. Met deze fietsroute komt u in Ootmarsum waar het bier wordt gebrouwen.

13. Noord-Oost Twente route (56 KM)
Houdt u van een sportieve prestatie, dan is deze route prima geschikt voor u. De Twentse fietsroute brengt u langs plaatsen als Tilligte en Vasse. Het is even van de fietsroute maar houdt u van een high-tea? Theehuis Dennenoord is een aanrader op deze fietsroute.

14. Halifax Kribbenburg route (55 KM)
Een combinatie van water en natuur op deze route. U komt tijdens deze fietsroute langs kasteel Havezate Huis Singraven. Een prima moment om even van de fiets te stappen en pauze te houden.

15. Mountainbike route Tankenberg-Lutterzand (38 KM)
Voor de mountainbike leverhebbers heeft Twente ook een prachtige route. De prachtige mountainbike route brengt u langs de verschillende bergen die Twente rijk is en ook door de bossen. Een mooie en uitdagende route voor de echte mountainbiker.

Wij hopen u met dit blog inspiratie te hebben gegeven voor een heerlijk fietsweekend in Twente. Zoals u kunt lezen kent Twente tal van fietsroutes. Uiteraard kunnen onze collega’s bij de receptie u meer informatie geven over fietsroutes in Twente en het uitgebreide fietsroutenetwerk.

Lutterzand Landgoed De Wilmersberg