Boek voordelig & Snel op onze website
Veilig verblijf & Gratis annuleren
Bel +31 541 58 55 55
Tel. +31 541 58 55 55
info@wilmersberg.nl
+31 657891225
Routebeschrijving:
Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7 (Navigatie: Kruisseltlaan)
7587NL De Lutte
Openingstijden Restaurant - tussen 12.30 en 17.00 geopend voor lunch
Ontbijt
Maandag - Vrijdag 07:00 - 10:00 uur
Zaterdag - Zondag 08:00 - 11:00 uur
Terras
Dagelijks Vanaf 10:30 uur
Kleine kaart & lunch
Dagelijks 12:00 - 18:00 uur
Diner
Dagelijks 18:00 - 21:00 uur
Hotel
Dagelijks
No. 9 Best Beoordeelde Hotels NL
Githa2
Githa2

Leestips van Githa van Vilsteren

Geschreven op dinsdag 14 april

De periode van thuis zitten biedt ook kansen; eindelijk dat boek lezen dat al zo lang op je nachtkastje lag te wachten. Githa van Vilsteren deelt de beste boekentips.

Het einde van de eenzaamheid - Benedict Wells

Tijd om heel veel te lezen! Githa van Vilsteren deelt de komende tijd haar favoriete boeken. Githa: "Het einde van de eenzaamheid van Benedict Wells staat absoluut in mijn top 3 van mooiste boeken ooit. Het gaat over vriendschap, verlies en liefde. Drie jonge kinderen worden na het auto-ongeluk waarbij hun ouders omkomen apart van elkaar in een internaat geplaatst, daar proberen ze met dit drama om te gaan. Ik houd van de vlotte, duidelijke schrijfstijl van Wells en zijn prachtige zinnen. Het is het enige boek waarbij ik op het einde echt hebben moeten huilen"

Het einde van de eenzaamheid

Tegen de zon inkijken - Irvin Yalom

“Lees juist in deze bizarre tijd: ‘Tegen de zon in kijken - doodsangst en hoe die te overwinnen’ van Irvin D. Yalom. Yalom is één van de meest bekende Amerikaanse psychiaters, maar zette ook een aantal bestsellers op zijn naam. Dit boek is mijn absolute favoriet. Irvin Yalom pleit in ‘Tegen de zon in kijken’ voor een standvastige blik recht in het gezicht van de dood en hij slaagt erin in om dit op een boeiende, bijna lichtzinnige wijze te vertellen aan de hand van gesprekken met zijn cliënten en een paar grote filosofen. Bottom line van zijn boek: een confrontatie met de dood kan veel angst oproepen, maar heeft vooral ook de potentie in zich om het leven enorm te verrijken. Yalom noemt dit de ‘bewustwordingservaring’. Een enorme verrijker in een tijd als deze. Lezen!”.

Tegen de zon

Wees Onzichtbaar - Murat Isik

Leestip van Githa voor deze week: ‘Wees onzichtbaar’ van Murat Isik. Githa: “Terwijl ik een vrij overzichtelijk leven leidde in het rustige Nijmegen in de jaren ‘80 en ‘90, speelde dit bijna wanhopige verhaal van Turkse immigranten zich af in de rauwe Amsterdamse Bijlmer. Vader van het gezin is een tiran, de kinderen moeten zich van moeder zo onzichtbaar mogelijk maken. Het boek voelt als ver weg, maar tegelijkertijd enorm dichtbij. Het is een prettig en toegankelijk boek met een rijke beschrijving van de verschillende gevoelens van de hoofdpersoon Metin. Aanrader voor jong en oud. ‘Wees onzichtbaar’ ligt nu bij onze 15-jarige dochter op haar nachtkastje.”

Wees Onzichtbaar

De Keuze - Edith Eva Eger

Leestip van Githa voor deze week: ‘De Keuze’ van Edith Eva Eger. “Dit boek veranderde mijn kijk op het leven voorgoed door de ongekende veerkracht, compassie en moed van de schrijfster. Hoop staat centraal; wat er ook gebeurt in je leven, je hebt altijd een keuze. Edith Eger was 16 jaar toen zij samen met haar ouders en zus naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd. Edith en haar zus Martha overleven de oorlog ternauwernood. Edith Eger, psychiater, zette haar verhaal pas 3 jaar geleden, toen ze 90 jaar was op papier. Je begint in dit boek en legt het niet meer weg totdat het uit is”.

De Keuze