Boek voordelig & Snel op onze website
Veilig verblijf & Gratis annuleren
Bel +31 541 58 55 55
Tel. +31 541 58 55 55
info@wilmersberg.nl
+31 657891225
Routebeschrijving:
Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7 (Navigatie: Kruisseltlaan)
7587NL De Lutte
Openingstijden Restaurant - tussen 12.30 en 17.00 geopend voor lunch
Ontbijt
Maandag - Vrijdag 07:00 - 10:00 uur
Zaterdag - Zondag 08:00 - 11:00 uur
Terras
Dagelijks Vanaf 10:30 uur
Kleine kaart & lunch
Dagelijks 12:00 - 18:00 uur
Diner
Dagelijks 18:00 - 21:00 uur
Hotel
Dagelijks
No. 9 Best Beoordeelde Hotels NL
TC BOTB Winner 2021
TC BOTB Winner 2021

Landgoed De Wilmersberg in Top 10 beste hotels op Tripadvisor 2021

Geschreven op donderdag 17 juni

Landgoed De Wilmersberg in De Lutte staat opnieuw op nummer 9 in de top 10 van best beoordeelde hotels van Nederland op reizigersplatform Tripadvisor. Daarmee behoort het hotel, in eigendom van Agfra Holding B.V., tot de 1% van beste hotels van de wereld. Ook is De Wilmersberg het enige grote hotel buiten de Nederlandse grote steden en in Twente met een notering in deze top 10.

Top 10 beste Hotels op Tripadvisor

Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn de dagelijkse leiding heeft over De Wilmersberg: “Vanaf het moment dat wij 10 jaar geleden van Amsterdam naar Twente verhuisden om leiding te gaan geven aan De Wilmersberg, was het onze ambitie om het fijnste hotel van Nederland buiten de grote stad te worden. Voor het tweede jaar op rij staan we in de top 10 op Tripadvisor. Dit is de directe waardering die onze gasten aan hun verblijf in ons hotel hebben gegeven en vooral een heel groot compliment voor het hele team, dat bestaat uit bijna 120 collega’s. Beter dan dit kunnen we ons niet voorstellen, zeker niet na het veelbewogen jaar dat we achter ons hebben liggen.

De Wilmersberg is het voormalige buitenverblijf van de Twentse textielfamilie J.B. Blijdenstein, die de villa bijna 100 jaar geleden liet bouwen. ‘Zeker na de coronaperiode, waarin wij in totaal vijf maanden gesloten zijn geweest, gaan er meer Nederlanders dan ooit op vakantie in eigen land. Veel gasten die wij nu ontvangen, zouden de wereld over reizen, maar zijn nu voor het eerst van hun leven in Twente. Als ze bij ons op het terras zitten en over het prachtige coulisselandschap met de grazende koeien uitkijken, wanen ze zich in Toscane of Zuid-Frankrijk. Wat dat betreft zijn de randvoorwaarden van de ligging in het Twentse landschap uitstekend”, aldus Githa.

Gasten weten echter niet alleen de mooie ligging zeer te waarderen. Met name de vriendelijkheid van de medewerkers springt in het oog. “Die vriendelijkheid zit in het DNA van de mensen hier in Twente, wat dat betreft is het heel makkelijk om samen te werken met Twentenaren. De glimlach op het gezicht en het warme welkom van de mensen is niet geveinsd. In de Randstad wordt de gastvrijheid bij hotels en restaurants nog wel eens anders ervaren door gasten”.

In de afgelopen jaren is er veel vernieuwd en verbeterd bij De Wilmersberg. Ieder jaar worden er kamers gerenoveerd en in 2017 werd de Wellnessboutique met sauna’s en beautysalon geheel vernieuwd. Chef-kok Ronald Bor is zeer vooruitstrevend met zijn keuken. Zo is de vraag naar vegetarische gerechten in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Bor ziet het als zijn ultieme uitdaging om de vegetarische gerechten zó te maken dat juist de mensen die geen vlees of vis eten, extra verwend worden. Desgewenst kunnen gasten een kleine portie vis of vlees bij hun groentegerecht bestellen. Dat wordt zeer gewaardeerd door veel, vooral jongere, gasten.

Daarnaast nemen wij onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties, ook daarin zijn wij vooruitstrevend en ambitieus”. Zo is De Wilmersberg sinds 2013 als één van de weinige zelfstandige hotels in Twente in het bezit van Green Key Goud, het keurmerk dat gegeven wordt aan locaties waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Wat, nu dit doel behaald is, het volgende doel is? “Er zijn uitdagingen genoeg”, aldus Githa “door COVID-19 ontvangen we veel particuliere gasten die de rust en ruimte van Twente opzoeken, ook deze zomer zal het ongekend druk worden. In deze ‘Summer of Love’ gaan wij deze gasten laten genieten van het beste van Twente. Op langere termijn streven we naar een nóg duurzamere bedrijfsvoering.