Boek voordelig & Snel op onze website
Veilig verblijf & Gratis annuleren
Bel +31 541 58 55 55
Tel. +31 541 58 55 55
info@wilmersberg.nl
+31 657891225
Routebeschrijving:
Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7 (Navigatie: Kruisseltlaan)
7587NL De Lutte
Openingstijden Restaurant - tussen 12.30 en 17.00 geopend voor lunch
Ontbijt
Maandag - Vrijdag 07:00 - 10:00 uur
Zaterdag - Zondag 08:00 - 11:00 uur
Terras
Dagelijks Vanaf 10:30 uur
Kleine kaart & lunch
Dagelijks 12:00 - 18:00 uur
Diner
Dagelijks 18:00 - 21:00 uur
Hotel
Dagelijks
No. 9 Best Beoordeelde Hotels NL
Herfst klein
Herfst klein

5 tips voor een onvergetelijke Herfstvakantie in Twente

Geschreven op vrijdag 04 oktober

"Wij gaan ieder jaar een paar dagen weg met onze kleinkinderen. Landgoed De Wilmersberg in Twente is onze favoriete bestemming. Er is veel te doen in het leuke Twente, bijvoorbeeld het klimpark in Oldenzaal of gezellig winkelen in Ootmarsum. De Wilmersberg beschikt over een zwembad, twee tennisbanen en een speelkamer. Het kindermenu en het heerlijke ontbijt maken een verblijf in dit hotel helemaal af: we kunnen het iedereen aanraden!” - familie Schutte (Haarlem)

Herfstvakantie

Dé tijd van het jaar om naar het kleurrijke Twente te gaan!

De herfstvakantie is de periode om door te brengen in Twente! Alles wat de herfst mooi maakt, vind je in Twente. Paddenstoelen, de bomen die langzaam hun blad verliezen en de mooiste kleuren van het jaar geven. Wij kunnen ons geen betere plek in Nederland bedenken waar je de herfstvakantie door kunt brengen dan in deze mooie streek. En als je dan 's middags terugkomt in ons hotel, kun je lekker een duik nemen in het zwembad, een balletje slaan met je ouders op de tennisbaan of ga lekker warme chocomel drinken in in onze fijne lounge, waar natuurlijk de haard aan is.

Onze tips voor een heerlijke herfstvakantie in Twente:

1) De Museumfabriek in Enschede (20 minuten rijden vanaf De Wilmersberg). De Museumfabriek is een echt familiemuseum waar de toekomst wordt ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. In het nieuwe museum is de verbeelding aan de macht. De tentoonstellingen inspireren jong en oud om zelf dingen te bedenken, uit te proberen en in elkaar te zetten. Dat kan in de fabriek. In De Museumfabriek staat twee keer per jaar een ander fenomeen centraal.

2) Natura Docet Wonderrijck - Denekamp (15 minuten rijden van De Wilmersberg). Het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin.

3) Klimbos Avatarz - Oldenzaal (10 minuten rijden vanaf De Wilmersberg - AvaTarZ heeft een aantal geweldige parcoursen voor kidz van 6 – 9 jaar. Op 2 tot 4 meter hoogte gaan zij op avontuur. Hierbij kunnen ze lekker klimmen en klauteren over maar liefst 30 stoere hindernissen. Van net tot touwladder en klimbrug. En het leukste op dit speciale KidZ klimparcours? Vier ziplines waarmee ze lekker tussen de bomen door roetsjen.

4) Landgoed Kaamps - Deurningen (15 minuten rijden vanaf De Wilmersberg) Heb je altijd al willen weten hoe kaas gemaakt wordt? Landgoed Kaamps opent graag haar deuren om jou kennis te laten maken met een modern boerenbedrijf. Leer hoe er vandaag de dag op een kaasboerderij wordt gewerkt én hoe op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt. De belevingsboulevard is toegankelijk voor iedereen en is gratis te bezoeken. Je kijkt mee in de stallen, bij de kaasmakerij en bij de kaasopslag. Het hele proces van gras tot kaas wordt hiermee in beeld gebracht. Leerzaam én leuk!

5) Wandelen bij 't Lutterzand (10 minuten rijden vanaf De Wilmersberg) - Tot een van de meest specifieke gebieden langs het riviertje de Dinkel behoort het Lutterzand. De Dinkel vormt hier de grillige grens tussen lager gelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied. De steile Dinkeloevers bieden hier een bron van informatie over de geschiedenis van het Dinkeldal vanaf de laatste ijstijd.Mushroom 1766196 1920