Boek veilig & gemakkelijk online
Geen reserveringskosten
Bel +31 (0)541 58 55 55
Tel. +31 (0)541 58 55 55 info@wilmersberg.nl +31 (0)657891225
Openingstijden Restaurant
Ontbijt (ook voor niet-hotelgasten)
Maandag - Vrijdag 07:00 - 10:00 uur
Zaterdag - Zondag 08:00 - 11:00 uur
Kleine kaart & lunch
Dagelijks 12:00 - 18:00 uur
Diner
Dagelijks 18:00 - 21:00 uur
Hotel
365 dagen per jaar geopend
2019 travellers' choice

Familie Fransen

Ferdinand Fransen

De eigenaar van Landgoed De Wilmersberg is Ferdinand Fransen. Hij werd in 1928 geboren, in een arm gezin. Toen hij nog in de pubertijd zat verloor hij zijn vader. In de oorlog maakte het gezin Fransen een zware tijd door, vaak was er te weinig te eten. De jonge Ferdinand vond het vreselijk om aan te kloppen bij familie om eten. Nog meer moeite had ermee dat hij daarvoor vooral dankbaar moest zijn. Hij nam zich voor dat hij dat nooit meer wilde meemaken en dat zijn kinderen het beter zouden krijgen.

Ferdinand Fransen

In 1944 begon Ferdinand Fransen als jongste bediende bij het toenmalige Arke en Ten Barge, een busbedrijf genoemd naar de eigenaren. In 1957 verwierf hij samen met zijn compagnon en beste vriend Henny Agterhuis aandelen en in 1967 hebben zij Arke samen in zijn geheel overgenomen. Eind jaren zestig had Fransen als één van de eersten de visie dat vliegreizen dé toekomst van de reisindustrie waren en hij nam het risico om vliegreizen aan te gaan bieden. Dat was een goed besluit en het bedrijf maakte een snelle groei door. Begin jaren ’80, crisis, kreeg Arke het moeilijk en Fransen was genoodzaakt een aantal mensen te ontslaan. Mensenmens als hij is, had hij daar ontzettend veel moeite mee. Het leidde er echter wel toe dat Arke door kon groeien naar een grote reisonderneming met vakantiereizen, reisbureaus, zakenreizen, inkomend toerisme en de touringcaronderneming.

Ferdinand kreeg drie dochters, Monique, Ellen en Barbara. Zij hebben alle drie in het bedrijf Arke gewerkt en meegebouwd aan het succes. Geen van de dochters had echter de intentie om het bedrijf volledig over te nemen en zo is in 1989 en 1995 het bedrijf in 2 tranches verkocht aan het Duitse TUI. In 2015 is de merknaam Arke verdwenen en hebben alle producten de naam TUI gekregen.

De andere hotels

Barbacan op Gran Canaria

Fransen heeft meerdere hotels in zijn portfolio, hij houdt van mensen en vindt het dan ook heerlijk om eerst via zijn vakantiereizen en later met zijn hotels de mensen een genoeglijke en inspirerende tijd te bezorgen. Zijn eerste hotel bouwde Fransen eind jaren zeventig op Gran Canaria. Hij kon niet de juiste bedden tegen de juiste prijs contracteren, daarom besloot hij een eigen vakantiecomplex te bouwen. In 1980 opende hij appartementen en bungalows Barbacan op Gran Canaria.

Meliá Sancti Petri

Spanje

Eind jaren negentig bouwde Fransen, direct aan de duinen en aan zee in Novo Sancti Petri aan de Costa de la Luz in Spanje een 5-sterren de-luxe hotel in Moorse stijl,
Gran Meliã Sancti Petri. Mede door de samenwerking met de Meliã-organisatie onder leiding van zijn vriend, Gabriel Escarrer, werd dit van het begin af aan een succes en kwam koning Juan Carlos direct in het eerste jaar al een kijkje nemen.

't Kruisselt

De Lutte

In 2016 werd hotel ’t Kruisselt, aan het begin van de Kruisseltlaan in De Lutte, overgenomen. Net zoals De Wilmersberg was ook dit een buitenverblijf van een Twentse textielfamilie, de familie Palthe van Wulften.

Graag ontvang ik meer informatie!