Boek voordelig & Snel op onze website
Veilig verblijf & Gratis annuleren
Bel +31 541 58 55 55
Tel. +31 541 58 55 55
info@wilmersberg.nl
+31 657891225
Routebeschrijving:
Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7 (Navigatie: Kruisseltlaan)
7587NL De Lutte
Openingstijden Restaurant - tussen 12.30 en 17.00 geopend voor lunch
Ontbijt
Maandag - Vrijdag 07:00 - 10:00 uur
Zaterdag - Zondag 08:00 - 11:00 uur
Terras
Dagelijks Vanaf 10:30 uur
Kleine kaart & lunch
Dagelijks 12:00 - 18:00 uur
Diner
Dagelijks 18:00 - 21:00 uur
Hotel
Dagelijks
No. 9 Best Beoordeelde Hotels NL
Zonder Kirsten
Zonder Kirsten

Familie Fransen

Agfra Holding

De eigenaar van Landgoed De Wilmersberg is de familie Fransen.

Ferdinand Fransen (1928 - 2021)

Ferdinand Fransen werd in 1928 geboren, in een arm gezin. Toen hij nog in de pubertijd zat verloor hij zijn vader. In de oorlog maakte het gezin Fransen een zware tijd door, vaak was er te weinig te eten. De jonge Ferdinand vond het vreselijk om daarvoor aan te kloppen bij familie. Nog meer moeite had hij ermee dat hij daarvoor vooral dankbaar moest zijn. Hij nam zich voor dat hij dat nooit meer wilde meemaken en dat zijn kinderen het beter zouden krijgen.

In 1944 begon Ferdinand Fransen als jongste bediende bij het toenmalige Arke en Ten Barge, een busbedrijf genoemd naar de eigenaren. In 1957 verwierf hij samen met zijn compagnon en beste vriend Henny Agterhuis aandelen en in 1967 hebben zij Arke samen in zijn geheel overgenomen. Eind jaren zestig had Fransen als één van de eersten de visie dat vliegreizen dé toekomst van de reisindustrie waren en hij nam het risico om vliegreizen aan te gaan bieden. Dat was een goed besluit en het bedrijf maakte een snelle groei door. Begin jaren ’80, in de crisis, kreeg Arke het moeilijk en Fransen was genoodzaakt een aantal mensen te ontslaan. Mensenmens als hij is, had hij daar ontzettend veel moeite mee. Het leidde er echter wel toe dat Arke door kon groeien naar een grote reisonderneming met vakantiereizen, reisbureaus, zakenreizen, inkomend toerisme en de touringcaronderneming.

Ferdinand kreeg drie dochters, Monique, Ellen en Barbara. Zij hebben alle drie in het bedrijf Arke gewerkt en meegebouwd aan het succes. Geen van de dochters had echter de intentie om het bedrijf volledig over te nemen en zo is in 1989 en 1995 het bedrijf in 2 tranches verkocht aan het Duitse TUI. In 2015 is de merknaam Arke verdwenen en hebben alle producten de naam TUI gekregen. Jongste dochter Barbara Fransen heeft sinds 2006 de dagelijkse leiding over Agfra Holding, waarvan De Wilmersberg deel uitmaakt. De familie Fransen zet, na het overlijden van Ferdinand Fransen in de zomer van 2021, het bedrijf, geheel in zijn stijl voort.

Sommelier Jan Ansink ontwikkelde samen met Wijngaard Hof van Twente een smaakvolle witte wijn 'Ferdinand', vernoemd naar Fransen. Deze wijn staat op de wijnkaart van De Wilmersberg.

De andere hotels

Barbacan op Gran Canaria

Agfra Holding heeft meerdere hotels in haar portfolio. Ferdinand Fransen bouwde zijn eerste hotel eind jaren zeventig op Gran Canaria. Hij kon niet de juiste bedden tegen de juiste prijs contracteren, daarom besloot hij een eigen vakantiecomplex te bouwen. In 1980 opende hij appartementen en bungalows Barbacan op Gran Canaria.

Sb 206 Pool 1024

Meliá Sancti Petri

Spanje

Eind jaren negentig bouwde Fransen, direct aan de duinen en aan zee in Novo Sancti Petri aan de Costa de la Luz in Spanje een 5-sterren de-luxe hotel in Moorse stijl, Gran Meliã Sancti Petri. Mede door de samenwerking met de Meliã-organisatie onder leiding van zijn vriend, Gabriel Escarrer, werd dit van het begin af aan een succes en kwam koning Juan Carlos direct in het eerste jaar een kijkje nemen.

02Meliasanctipetri Pool

Hotel 't Kruisselt

De Lutte

In 2016 werd 3* hotel ’t Kruisselt, aan het begin van de Kruisseltlaan op 1 kilometer van De Wilmersberg gelegen, overgenomen door de familie Fransen. Net zoals De Wilmersberg was ook dit een buitenverblijf van een Twentse textielfamilie, de familie Palthe van Wulften. Gasten van De Wilmersberg kunnen gebruik maken van de 9-holes golfbaan van 't Kruisselt.

01  Hoofdfoto C

Trifora Sports & Health

in Enschede

Trifora Sports & Health Club is een sportschool in Enschede en ook in eigendom van de familie Fransen. Deze sportschool biedt in Enschede en omstreken een unieke mix van sportfaciliteiten voor jong en oud aan. Naast fitness, groepslessen, binnen- en buitentennisbanen is er een binnenzwembad, wellness, horeca met lounge en buitenterras, fysiotherapie en kidsclub. Bij Trifora kun je individueel, in groepen of onder begeleiding van een van de ervaren personal trainers sporten. Ook kun je het hele jaar door terecht voor tennislessen en zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar.

Trifora Enschede 1
K4 I1107

Graag ontvang ik meer informatie!