Contact opnemen

Il barbiere di Siviglia

Woensdag 2 oktober 2019

Wegens groot succes in 2013 in reprise: Il barbiere di Siviglia (Rossini) in een regie van Laurence Dale, met in de hoofdrollen o.a. Karin Strobos (Rosina), Mark Milhofer (Almaviva) en Brunò Pratico (Bartolo). Pers en publiek waren lovend over enscenering en cast van deze komische opera buffa. Trouw (Peter van der Lint) gaf vijf sterren: “Een bruisend en geestig geheel in een fel kleurencrescendo.” Decor en kostuums van ontwerper Gary McCann zijn geïnspireerd op de kleurrijke mozaïeken van kunstenaar Antoni Gaudi.

Il barbiere di Siviglia

woensdag 2 oktober 2019

Graaf Almaviva is stapelverliefd op de jonge Rosina. Zij houdt ook van hem maar haar voogd Bartolo wil zelf met haar trouwen om zo een omvangrijke bruidsschat in de wacht te slepen. Na de nodige komische verwikkelingen krijgen de twee geliefden elkaar uiteindelijk dankzij de vindingrijkheid van geslepen Figaro. De begeleiding wordt verzorgd door het Noord Nederlands Orkest o.l.v. dirigent George Petrou.

De Nederlandse Reisopera produceert met lef en vindingrijkheid geëngageerde operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland.

Het gezelschap is er trots op huisgezelschap te zijn van het Wilminktheater. De Reisopera gelooft dat opera de manier waarop mensen naar zichzelf en de wereld om zich heen kijken kan veranderen.

*De voorstelling wordt in het Italiaans gezongen met Nederlandse en Engelse boventitels