Direct boeken

Hanna van Hendrik | Arrangement, 3 dagen

Vanaf € 210,- p.p.

*** Wegens groot succes is de voorstelling verlengd tot en met vrijdag 2 augustus, entreekaarten zijn pas definitief als ze door ons bevestigd zijn***.

Als de wereld in Twente verandert....Hanna van Hendrik is een groots theaterspektakel op Vliegveld Twente dat van 5 juni tot en met 2 augustus opgevoerd zal worden. We hebben 10 goede redenen om naar dit spektakel te gaan.
De Wilmersberg, één van de 25 beste hotels van Nederland op Tripadvisor, is exclusief partner van dit theaterspektakel (klik hier voor de speeldata), daarom kunnen onze gasten extra voordelig naar dit bijzondere evenement!

Inhoud arrangement:

 • 2x overnachting
 • 2x uitgebreid landelijk ontbijt
 • 1x 3-gangendiner van chef-kok Ronald Bor en zijn team
 • 1x entree voor theaterspektakel Hanna van Hendrik (inclusief Twentse maaltijd)*
 • Gratis gebruik van onze geheel vernieuwde Wellnessboutique met zwembad, sauna, Turks stoombad, infrarood-sauna, jacuzzi en rustruimte
 • 10% korting op behandelingen van Oolaboo of een massage
 • Warme badjassen en Nespresso-machine op de kamer
 • Gratis snelle WIFI
 • Gratis parkeergelegenheid (het terrein van het spektakel ligt op 15 autominuten van De Wilmersberg)
Vanaf Euro 210,- per persoon.

*Graag vernemen wij bij een reservering van dit arrangement op welke dag en tijdstip u naar het theaterspektakel wenst te gaan. Van woensdag t/m zaterdag is er een avondvoorstelling vanaf 18.30 uur. Op zaterdag en zondag is er een matinee vanaf 13.30 uur. Omdat het spektakel inclusief Twentse streekgerechten is, is het terrein 1.5 uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Over Hanna van Hendrik

In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen deelgenoot van het leven van boerin Hanna. We volgen haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig. overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in ’71 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.

Door de dreigende verkoop van de boerderij komt het verleden van Hanna tot leven. We zijn getuige op haar bruiloft met de Limburgse vreemdeling Hendrik. We schuiven aan in de boerderij waar de kinderen worden geboren en nieuwe landbouwmachines worden gekocht. We staan op het erf waar haar zoon met zijn crossmotor scheurt en haar dochter zich afzet tegen de kleinheid van het bestaan en droomt van de grote wereld. We zitten vooraan als Hanna wordt benoemd tot woordvoerster voor de protesterende boeren. We zijn aanwezig bij de protesten waar alles uit de hand loopt. We delen Hanna’s verdriet als haar grote liefde Hendrik verongelukt. En we staan naast haar als uiteindelijk wordt besloten wat er met de boerderij en de koeien gaat gebeuren. Kan Hanna haar nieuwe toekomst omarmen of houdt ze vast aan haar verleden?

Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, zelf geboren in opgegroeid in Twente. Een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap van haar jeugd en een familiekroniek ineen. Gesproken in Twents dialect en Nederlands.

Voorwaarden:

 • Prijzen zijn per persoon en o.b.v. een tweepersoonskamer.
 • Deze aanbieding is geldig voor een verblijf in de periode van 5 juni 2019 tot en met 28 juli 2019.
 • Voor dit arrangement is een beperkt aantal kamers per week beschikbaar.
 • Vanwege het definitief reserveren van de entreetickets, nemen wij geen annuleringen en wijzigingen aan bij deze aanbieding.
 • 1-persoons toeslag; € 67,50 p.n. o.b.v een Royale kamer.
 • Prijs is exclusief gemeentelijke heffingen €3,00 p.p.p.n. Er geldt een weekendtoeslag (bij een verblijf op vrijdag en/of zaterdag) van € 20,- per persoon.

Nu reserveren

Hier hoef je toch geen nachtje over te slapen?

Unieke eigenschappen

Inhoud van dit arrangement

 1. 2x overnachting
 2. 2x landelijk ontbijt
 3. 1x 3-gangendiner van chef-kok Ronald Bor en zijn team
 4. 1x toegang tot theaterspektakel 'Hanna van Hendrik' (incl. een maaltijd)
 5. Warme badjassen en Nespresso-machine op de kamer
 6. Vernieuwde Wellnessboutique met sauna, Turks stoombad en dompelbad en zwembad

Bekijk ook onze andere arrangementen